foto van gaceta

Grupo de Reflexión is nu officieel Fundación

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Gisteren hoorden we het bericht dat onze statuten door het Nationale parlement waren goedgekeurd. De Grupo de Reflexión, die al twee jaar hard werkt aan de voorbereiding van dit project, is daarmee officieel een fundación (stichting) geworden! We hadden dus wat te vieren in onze vergadering gisteravond.

Logo Fundación Ruach

 

Het oprichten van een rechtspersoon is in Nicaragua een heel proces. Niet alleen het opmaken van de statuten en het benoemen van het bestuur kost tijd. Ook het indienen van de aanvraag bij het parlement en zorgen dat deze binnen redelijke tijd bij de juiste commissie terecht komt en daar niet tijden blijft liggen is een kunst. Dat lukt niet zonder een goede advocaat. En dat is ook nu weer gebleken.

Als bewijs en bevestiging dat de Fundación Cristiana Comunitaria para personas con discapacidad Ruach nu officieel bestaat verschijnt er een publicatie in de staatskrant La Gaceta.

Dat wil niet zeggen dat alles nu klaar is. Er moet nog heel veel geregeld worden voordat de Fundación echt kan draaien, maar dat is fase twee. Daarbij gaat het niet meer om goedkeuring, maar om het aanleveren van de nodige papieren en documenten om te laten zien dat we gaan voldoen aan allerlei wettelijke bepalingen. Ook hierbij hebben we natuurlijk de ondersteuning van onze advocaat nodig.

Zondag vergaderen we weer, om de vaart erin te houden. Nu niet meer als “grupo de reflexión”, maar als “leden van de Fundación”!

 

Astrid Delleman

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van