presentatie regenboogkerk

Op bezoek in Nederland 

Geplaatst in: Blog 0

Na twee jaar wonen en werken in Nicaragua had ik de gelegenheid, voor een bezoek, terug te gaan naar Nederland, terug naar mijn wortels.

En dit keer zonder Jonathan, mijn zoon met intellectuele beperking en autisme. Want in Nederland heeft hij geen huis meer, geen vaste activiteiten waar hij zijn dag mee heeft gevuld. Hem meenemen zou hem daardoor eerder in verwarring brengen en spanningen bezorgen dan vreugde. Ook al had hij graag de mensen die hem dierbaar zijn willen ontmoeten (en vice versa).

Het is een lange reis (twee vliegtuigen, totaal 14 uur in de lucht en daarbij komen de wachttijden). Plus dat er een tijdverschil is van eerst 8, nu 7 uur. Dus het lichaam krijgt wat te verduren. Daarbij had ik me voorbereid op een temperatuurverschil van rond de 20 graden en dus op ‘kou’. Maar zowaar liet de zon zich geregeld zien tijdens mijn bezoek en kon ik ook nog van haar warmte genieten!

Ik heb genoten van mijn bezoek en alle contacten. Zowel met familie, als vrienden als ex-collega’s als vertegenwoordigers van groepen/kerken die ons werk ondersteunen. Ik heb weer heel wat van Nederland gezien, reizende van west naar noord naar oost om weer te eindigen in west. Mijn oude auto, die nu familie-auto is, deed daarbij goede diensten.

Het was hartverwarmend de interesse te voelen en de betrokkenheid te ervaren voor het werk wat we doen in Juigalpa, zowel in het gemeenschapshuis als in de activiteitenclub. Wat we doen heeft echt een uitstralingseffect! Daardoor lukt het: samen een verschil te maken. Het was van grote waarde dat te mogen ervaren. Dat maakt ons werk nog waardevoller!

Week Nederlandse Missionarissen

Tijdens het bezoek aan het kantoor van de WNM in Den Haag kreeg ik het goede bericht dat het verzoek tot verlenging van mijn ondersteuning (reis en verzekeringen) goedgekeurd was. En niet voor de twee jaar die ik verwacht had, maar voor vier jaar! Natuurlijk ervan uitgaande dat de context waarin ik werk hetzelfde blijft. Dus daar ben ik heel blij mee.

Als u, als kerkganger, in juni weer de traditionele collecte krijgt voor de Week Nederlandse Missionarissen (een begrip in de RK kerk) dan steunt u daar o.a. mij mee!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van