Carel en Astrid

“In plaats van bloemen”

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Carel van Ingen was heel veel jaren intensief betrokken bij de stedenband van Leiden met Juigalpa. Hij deed dat via zijn functie als ambtenaar bij de gemeente Leiden. Maar zijn betrokkenheid ging verder.

Feitelijk was hij de grote continue factor die er voor zorgde dat de stedenband ook daadwerkelijk iets voorstelde. Toen het project van Astrid in 2015 werd opgezet, was Carel weer één van de mensen die zijn warme belangstelling liet blijken.

Afgelopen jaar werd bij Carel een hersentumor geconstateerd. Hij is daaraan geopereerd. Dat heeft echter niet mogen baten. Begin december is Carel overleden. Zijn vrouw Resel heeft in de lijn waarin Carel altijd zijn betrokkenheid bij Juigalpa en bij het project van Astrid heeft laten blijken, er voor gekozen om “in plaats van bloemen” een bijdrage te vragen voor het project. Deze vraag heeft een ongelofelijke reactie opgeroepen bij zowel de collecte als rechtstreeks op de bankrekening. En deze reactie is dus niet alleen geldelijk, maar heeft ook de bekendheid van het project sterk uitgebreid.

Carel en Resel, heel hartelijk dank!