In memoriam: Jean Vanier

In memoriam: Jean Vanier

Geplaatst in: Nieuwsbericht | 0

7 mei ontvingen we via verschillende kanalen de boodschap dat Jean Vanier op 90-jarige leeftijd is overleden, in Frankrijk. Jean Vanier richtte de eerste gemeenschap van de Ark op, ongeveer 50 jaar geleden, en nodigde een aantal mannen met een intellectuele beperking uit, om bij hem te wonen.

Arkgemeenschappen bestaan ​​nu in zo’n 40 landen en geven een waardig leven aan vele mensen met een intellectuele beperking. In de jaren tachtig droeg hij officieel het besturen van de grote Arkfamilie over aan zijn opvolgers. Tot zijn dood woonde hij in Trosly, in de Arkgemeenschap, waar hij begon.

Hij was een man die in zijn leven veel mensen heeft geïnspireerd door zijn woorden en zijn voorbeeld. Het heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat het leven van zoveel mensen met een intellectuele beperking, overal ter wereld, is verbeterd.

Ook voor ons, de stichting Ruach, is hij een inspirerend voorbeeld geweest, en zal dat ook blijven. Zijn voorbeeld en droom heeft mede geleid tot de start van ons huis in Juigalpa, Nicaragua.

We danken God voor het leven van Jean, voor zijn visioenen, voor zoveel praktische daden. Hij was voortdurend in contact met God. Wetende dat alleen door de genaden van God zijn werken werden gezegend.

Zijn vertrouwen op God en zijn dankbaarheid dienen als een groot voorbeeld. Het zal in onze geest en hart blijven We eren zijn leven en blijven het voorbeeld volgen, dat hij ons gaf. We vragen God hem eeuwige vrede te schenken.

Volgen Astrid Delleman:

Laatste berichten van