aan de eetbar

Huisaanpassingen

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

De caravan, gemaakt van een kleine vrachtauto, en drie motoren stoppen voor de deur. Dat moet de timmerman wel zijn met zijn gevolg! Want ook al was het zondag, hij had beloofd langs te komen om een groot deel van het werk wat hij op zich had genomen af te leveren: klerenkasten en houten wanden om de grote slaapkamers in tweeën te delen. En voor het aanbrengen van de wanden waarvoor hij zijn twee hulpjes bij zich had. Ze waren er aardig wat tijd mee bezig. Maar met een zeer mooi resultaat!kastwanden

Ons gemeenschapshuis is ruim opgezet, maar heeft voor ons te weinig slaapkamers, slechts drie. Nu zijn die wel zo ruim dat er makkelijk door een houten schot twee slaapplekken van te maken zijn. Maar wand kan niet van muur tot muur lopen, omdat de ene persoon langs de slaapplek van de ander moet kunnen om de deur uit te kunnen. Dus, om te zorgen dat, als je op bed ligt, je ook nog wat privacy hebt, hebben we bedacht dat een klerenkast een mooie ‘wand’ vormt, waardoor je alleen een opening overhoudt om een gordijn voor te hangen, die als ‘deur’ dienst doet. Dus  is het het nuttige (creëren van privacy) met het nuttige (klerenkast) verbinden!

Tot nu toe hebben we gegeten aan een houten bar/eetgelegenheid in het huis. Een prima plek voor drie personen om te eten (Anielka, Jonathan en ik). Maar we hebben  de timmerman ook gevraagd eettafels te leveren. Drie stuks die los van elkaar gebruikt kunnen worden als we in groepjes uiteen willen, of aan elkaar geschoven kunnen worden als we allen aan een tafel willen zitten. De timmerman komt volgende week de eettafels en stoelen afleveren. We zijn onze dromen zichtbaar aan het verwezenlijken!