Feest

Feest

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Tegen tienen komen de eerste mensen binnen druppelen. We weten dat we niet om 10 uur kunnen beginnen, zoals op de uitnodiging staat. Maar een uur over tijd, zoals bij veel activiteiten gebeurt, dat zullen we er ook niet van maken.

De ceremoniemeester is er al. Ook de mannen van de muziekinstallatie zijn keurig op tijd. Bovendien een vertegenwoordigster van de lokale radio.  En dominee Manuel wipt even binnen om te bevestigen dat hij om half elf er echt zal zijn om het openingsgebed te doen. Zo werken we op onze manier aan oecumene.

Start
Om half 11 beginnen we inderdaad. Ondanks dat het culturele nummer, een folklorische dans, die door kinderen van het SOS kinderdorp zou worden uitgevoerd het op het laatste moment af laat weten. We houden van improviseren en vullen het met een lied ten gehore gebracht door de deelnemers van de activiteitenclub die aanwezig zijn.
Onze huiskamer is goed gevuld met genodigden. Er hangt een aangename sfeer. De voorzitter, Ana Alicia, spreekt het welkomstwoord. Op een gegeven moment mag ik een samenvatting geven van wat we zoal bereikt hebben dit jaar bij onze speerpunten: preventie, stimulatie en bescherming. Daar had men mij 10 minuten spreektijd voor gegeven, maar dat is natuurlijk een onmogelijke opgave, als je drie activiteiten van een jaar lang wil presenteren. Omdat beelden weinig woorden nodig hebben had ik een fotopresentatie gemaakt ter ondersteuning.
Ook mensen uit het publiek kregen de gelegenheid hun woordje te doen. Een mooi gebaar. Het gevaar is dat mensen hier lang van stof kunnen zijn en de bedoelde korte interventie van enkele woorden als snel enkele minuten wordt.

Vervolg
Na het officiële gedeelte mogen “de chicheros” hun muziek ten gehore brengen (zie foto). Mensen die het huis willen leren kennen krijgen een rondleiding. Daarna is er een hapje en een drankje. En er wordt ook vrolijk gedanst.
De meeste genodigden nemen vervolgens afscheid. Mensen van het bestuur, de medewerksters en naaste familie van de huisgenoten sluiten het feest af met een gezamenlijke lunch. Een ieder is tevreden over hoe de zaken zijn gelopen en over de uitvoering van het programma.

Morgen zullen we de officiële fotos krijgen van de vakfotograaf. Die zullen ons blijven herinneren aan onze eerste verjaardag: hoe blij we ons eerst levensjaar gevierd hebben door de bereikte resultaten. Mede door de medewerking van zoveel mensen die ons hebben ondersteund dit jaar, in binnen en buitenland! Resultaten die we alleen hebben kunnen bereiken omdat velen geloven, dat we echt samen een verschil kunnen maken! En daar een concreet vervolg op hebben gegeven.

We zijn begonnen aan een nieuw levensjaar. We zijn nog jong en kwetsbaar, maar levensvatbaar! Hopelijk blijft u ons ondersteunen, in gebed, moreel en economisch, met raad en daad!

feest collage 2

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van