8:45 am. Support crew and longer distance runners getting ready for the first 20 km

Eric Jager’s 2e Ruach run

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Op 26 oktober kondigden we aan dat Eric Jager een poging zou gaan doen meer dan 26 km te hardlopen als onderdeel van een fondsenwervingsactie voor Ruach. Hij stelde als voorwaarde dat hij geen sponsorgiften wilde ontvangen als hij de afstand die hij in zijn 1e Ruach run twee jaar geleden liep niet zou overtreffen. Het verheugt ons te melden dat Eric op zijn 62e en als oudste lid van zijn hardloopclub, in zijn opzet is geslaagd!

Op 10 november liep hij 31 km in iets meer dan 3 uur, ondersteund door leden van zijn hardloopclub SPFit die geheel of gedeeltelijk met hem meerenden. Achteraf was er een kleine viering bij hem thuis.

Eric schrijft: “Het was een geweldig evenement door het prachtige heuvelachtige landschap aan de noordkant van Sherborne. Ik had twee rondjes van 21 km en 10 km uitgezet, allebei met start en finish bij ons huis. Dat maakte het gemakkelijk voor leden van mijn hardloopclub later te beginnen of voor een kortere afstand te gaan. Het samenlopen maakte het voor mij een stuk gemakkelijker. Regelmatige korte stops om wat water te drinken werkten goed voor iedereen. We hadden afgesproken dat ik het tempo zou bepalen. En omdat ik niet teveel wou missen van het ontspannen dollen van de andere lopers achter mij, hield ik mijn tempo redelijk in de hand. Dus voor het eerst in mijn leven kwam ik niet helemaal kapot aan na een lange afstand. Bedankt dames en heren!!

Goed gezelschap en een mooie omgeving maken zwaar werk lichter!

Zelf zie ik mijn rol bij Ruach meer als ambassadeur dan als fondsenwerver, dus ik vond het met name fijn dat deze run plaatselijk de nodige aandacht heeft gekregen. Een van mijn supporters was Rachel, die van mijn run hoorde via de baas van SPFit. Rachel heeft zelf een stichting opgericht voor ondersteuning aan kinderen met leermoeilijkheden en als deel van haar werk onderhoudt zij een netwerk van mensen in ons graafschap Dorset die andere liefdadigheidsinstellingen beheren. Ze heeft ook een maandelijkse half uurtje bij de locale radio-omroep Abbey 104! Het plan is dat mijn vrouw en ik begin volgend jaar geïnterviewd gaan worden over Ruach. Mooi dat we nu deel van Rachel’s netwerk uitmaken.

Dit evenement heeft me veel nieuwe energie gegeven en zeker ook de behoefte te blijven hardlopen, voor Ruach maar ook voor plaatselijke goede doelen. Ik ben al bezig plannen te smeden voor een 3e Ruach Run in Nederland in 2019.
Dank aan iedereen die op wat manier dan ook mede via mijn run Ruach wil steunen of dit al hebben gedaan.

Eric voltooide zijn run in Ruach kleuren. Dat moest even gevierd worden.
Eric voltooide zijn run in Ruach kleuren. Dat moest even gevierd worden.