Foto van afscheid Astrid

Afscheid van Astrid

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Het is zondagochtend 4 oktober, we staan in vertrekhal 2 van Schiphol. Buiten hangt een dichte mist, veel vluchten zijn vertraagd, maar de vlucht naar Atlanta zal op tijd, om 10.55 u., vertrekken.

Eindelijk is het dan zo ver. Na twee jaar van voorbereidingen en na enkele hectische weken waarin allerlei zaken nog op het laatste moment moesten worden geregeld, vertrekt Astrid Delleman met zoon Jonathan naar Managua. Haar dochter Daniella blijft nog in Nederland om haar studie af te maken.

Eenmaal in de hoofdstad Managua aangekomen zal Astrid eerst een paar dagen uitrusten alvorens naar haar eindbestemming, Juigalpa, te vertrekken. Daar zal ze samen met de Grupo de Reflexión de voorbereidingen treffen voor de woongemeenschap van mensen met en zonder beperking en dat betekent: een geschikte woning vinden en inrichten, gesprekken voeren met lokale overheidsinstellingen en zorgcentra zodat hopelijk in april 2016 de eerste huisgenoten met een beperking welkom kunnen worden geheten.

Astrid zal ons regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen. Dat Astrid deze eerste stap heeft kunnen zetten is mede te danken aan de Week Nederlandse Missionaris, door wie zij naar Nicaragua is uitgezonden.

Volgen Niko Tetteroo:

Secretaris

Laatste berichten van